Vicky Poelmans laserontharing

5 scheerproblemen waar je na laserontharing geen last meer van hebt

scheermes vaarwel scheerproblemen

Niets zo fijn als 's avonds in je bed kruipen en de zachtheid van je lakens te voelen tegen je gladde benen. Alleen duurt het niet lang, een goede week later (en meestal helaas veel vroeger) is het al weer tijd om opnieuw dat scheermesje boven te halen. Hier 5 scheerproblemen waar je na laserontharing geen last meer van hoeft te hebben!


#1:  Scheerbrand

Scheerbrand (of in het Engels “razor burn”) is een tijdelijke huidirritatie die ontstaat na het scheren met een scheermesje. De meest voorkomende symptomen zijn een branderig gevoel na het scheren en een rode geschaafde huid. De huidirritatie kan soms één of twee dagen lang na het scheren aanhouden.

Scheerbrand en scheerbultjes (ook bekend als razor bumps of onder de medische term pseudofolliculitis barbae) worden vaak met elkaar verward. Ze worden echter als twee afzonderlijke huidaandoeningen beschouwd.

Zeker op gevoelige plaatsen zoals je oksels of bikinilijn is scheerbrand heel onaangenaam!

#2:  Scheermesjes vervangen

Scheermesjes moeten om de 10 dagen worden vervangen en we vinden dit maar een heel gedoe, laat staan dat je er net geen hebt liggen ... Daarnaast kosten ze over de jaren heen best wel heel wat geld en zijn wegwerpscheermesjes slecht voor het milieu!

#3:  Branderig gevoel bij zout- of chloor water

Spring je met je pas geschoren benen in de zee of in het zwembad, dan kan dat behoorlijk gaan branden. Door het scheren zijn je poriën namelijk open gaan staan en is je huid een stuk gevoeliger geworden. Spring je dan in een zoute zee of een zwembad vol chloorwater, doe je daar je huid op z’n zachtst gezegd geen plezier mee, zeker niet als je al een gevoelige huid hebt.

Niet voor niets wordt scheren sterk afgeraden bij een bezoek aan bijvoorbeeld de Dode Zee (met een hoog zoutgehalte).

#4:  Stoppeltjes

Stoppeltjes zijn haartjes die teruggroeien of achtergebleven zijn na het ontharen. Met scheren verwijder je enkel het dunne puntje van de haartjes en blijft enkel een stoppel achter. Hierdoor lijken je haartjes even wat stugger en voelen ze dikker aan. De meeste vrouwen epileren storende haartjes zodra ze met hun vingers een stoppeltje op voelen komen. Zo’n stoppeltje kan zo irritant aanvoelen, dat veel vrouwen er obsessief mee bezig kunnen zijn. Hoe snel je haartjes teruggroeien verschilt van persoon tot persoon en is zowel genetisch als hormonaal bepaald. Sommige vrouwen hebben echter zo’n snelle haargroei dat al een paar uur na het scheren reeds stoppeltjes voel- en zichtbaar zijn.

En dan heb je nog Strawberry Legs : Als je donkere vlekjes op je benen hebt opgemerkt, die lijken op kleine zwarte, bruine of rode puntjes, heb je misschien Strawberry Legs. De term komt van de stippen of pitjes die lijken op de schil en zaadjes van een aardbei. De rode of bruine puntjes die je op je benen ziet, zijn zichtbare haarfollikels. Bij laserontharing worden de haartjes en de haarzakjes verwijderd, waardoor er dus geen rode of bruine bultjes meer kunnen ontstaan.

#5:  Ingegroeide haartjes

Ingegroeide haren zijn haren die krullen en in de huid groeien in plaats van er uit. Haren groeien vanuit een haarzakje of haarfollikel in je huid. Een ingegroeid haartje ontstaat meestal als talg, vuil of dode huidcellen ophopen in de uitgang van zo’n haarfollikel. Het haartje raakt dan opgesloten in het haarzakje. Ingegroeide haren komen weinig voor bij kinderen en verschijnen meestal pas na de puberteit, vaak nadat haartjes werden verwijderd door te scheren, te waxen of te epileren. Deze ingegroeide haren zijn geen fraai zicht en kunnen bovendien ontsteken.

Share dit artikel: