Vicky Poelmans laserontharing

Welke factoren maken van laserontharing een succes?

factoren die laserontharing beïnvloeden

Of je nu oud of jong bent, man of vrouw, scheren kan best lastig zijn. In feite, als u drie tot vier keer per week ongeveer 15 minuten aan scheren besteedt, bent u meer dan 50 uur per jaar kwijt aan scheren - dat is meer dan een volledige werkweek voor de meeste mensen! Voordat je besluit om bij ons te laseren, zijn er een paar dingen die het succes van de behandelingen kunnen beïnvloeden.


1:  Huidskleur en haarkleur beïnvloeden het succes van laserontharing

De ideale kandida(a)t(e) voor laserontharing is iemand met een lichtere huidskleur en grof, donker haar. Hoewel de nieuwe lasertechnologie reeds beter werkt op donkere huidskleuren of lichtere haarkleuren, heeft de combinatie lichte huid/donker haar nog steeds de voorkeur. Als uw haar bijzonder zacht of fijn is, kunnen de lasers moeite hebben met het lokaliseren en aanpakken van melanine (het donkere pigment) in de haarzakjes, dat is het deel dat moet worden vernietigd om de procedure te laten werken.

2:  Eenmalige of korte termijn behandelingen werken meestal niet

Voor de gemiddelde persoon groeit haar in cycli, dus al het haar op je lichaam bevindt zich op elk moment in verschillende groeifasen. Om die reden zal het niet veel helpen om een enkele laserontharing behandeling te krijgen, omdat die slechts ten hoogste een zesde van je totale haargroei in een bepaald gebied zal aanpakken.

3:  Zonnebank of blootstelling aan de zon vóór de ontharing wordt afgeraden

Als je van plan bent om in de zon te gaan voor je laserontharingsbehandelingen, zorg er dan voor dat je voldoende sunblock met een SPF van 30 of hoger gebruikt. Smeer je de hele dag opnieuw in om verbranding of een te donkere bruine kleur te voorkomen. je vermijdt ook best zonnebanken gedurende ten minste enkele weken voor en enkele weken na je behandeling. Als je onlangs bent blootgesteld aan zonlicht of zonnebank, neemt het risico van verbranding of huidbeschadiging tijdens de laserontharing toe. Hoewel zonnebrandcrème altijd wordt geadviseerd, en wegblijven uit de zonnebank in het algemeen een goed idee is om je huid er jong en gezond uit te laten zien, is het vooral belangrijk om geen heel gebruinde huid te hebben vóór de laserontharingsbehandelingen.

4:  Je huid vooraf voorbereiden

Je zal geadviseerd worden hoe je je op de behandelingen kunt voorbereiden. Volg dit advies zeker op, zoals bijvoorbeeld het te behandelen gebied één tot twee dagen van tevoren scheren, parfums of lotions vermijden op de dag van de behandeling. Wax de haren niet vóór de behandeling, omdat dit de wortel van het haarzakje verwijdert waar de laser zich op moet richten om nieuwe haargroei te elimineren.

5:  Bij sommige medicatie wordt laserontharing afgeraden

Geneesmiddelen kunnen een fotosensibiliserend effect hebben. Dat is voornamelijk het geval voor bepaalde antibiotica, ontstekingsremmers, geneesmiddelen tegen diabetes, hypertensie, acné, schimmelinfecties, allergieën, etc., maar ook voor geneesmiddelen die gebruikt worden bij brandwonden. Die belangrijke informatie vind je altijd in de bijsluiter van die geneesmiddelen (in de rubriek ‘Bijwerkingen’ of ‘Wanneer moet u extra voorzichtig zijn bij het gebruik’). Soms moet je even zoeken naar die info, ze wordt ook wel geformuleerd als ‘gevoeligheid voor het licht’ in plaats van de ‘zon’."

Vermeld altijd alle medicijnen die je gebruikt. Dit geldt ook voor eventuele veranderingen in medicijnen tijdens je sessies.

Share dit artikel: