Vicky Poelmans laserontharing

8 redenen om te starten met permanente laserontharing

redenen laserontharing

Elk jaar hetzelfde: De zomer staat voor de deur en de zorg voor je ongewenst lichaamshaar wordt een van die dingen waarvan je zou willen dat je je er nooit geen zorgen meer over hoeft te maken. Of het nu op je benen, je bikinilijn of je oksels is, je wilt die haren voorgoed weg hebben. Of voor een hele lange tijd. Hier onze top redenen om voor laserontharing te kiezen en je (haar)problemen te elimineren


#1 Behandelingen duren niet lang

Laserontharingsbehandelingen zijn veel sneller dan je zou verwachten. Het duurt ongeveer 20-30 minuten om de oksels of de bikinilijn te behandelen en slechts ongeveer een uur voor gebieden als armen en benen. Verwacht niet dat je de hele dag in de behandelruimte doorbrengt als je een laserbehandeling laat uitvoeren - je bent zo weer weg.

Laserontharing
Laserontharing

#2 Boost je zelfvertrouwen

Voor veel mensen tast ongewenst haar op hun lichaam hun zelfvertrouwen aan. Of het nu gaat om ongewenst haar op de bikinilijn en de binnenkant van de dijen, de armen of de benen, ongeacht de plaats, veel mensen zijn onzeker over deze ongewenste haargroei.

In de winter kun je er misschien mee wegkomen om je benen niet te scheren of harsen, maar in de zomer moet je er langdurig mee bezig zijn als je ongewenst haar tot een minimum wil beperken. Met laserontharing hoef je je het hele jaar door geen zorgen te maken over storende haargroei. Bovendien kunt u op elk moment tanktops, shorts of een badpak aantrekken zonder extra scheer- of harsbeurt.

Laserontharing
Laserontharing

#3 Je bespaart een serieuze som geld op lange termijn

Als je bedenkt hoeveel tijd een mensenleven lang aan ontharen wordt besteed, is het echt een enorme som. Het bedrag dat in een mensenleven wordt uitgegeven aan scheermesjes en harsen is eigenlijk heel hoog. Met laserontharing zult u nooit meer aan ongewenst haar denken omdat er geen haar meer is. De besparing in tijd en geld is van onschatbare waarde.

De initiële kosten van laserontharing kunnen hoog lijken, maar als je alle bezoekjes aan de salon, scheermesjes, scheerschuim en je kostbare tijd bij elkaar optelt, zul je merken dat het niet moeilijk is om relatief snel break-even te draaien door te kiezen voor deze langetermijnoplossing.

Lees meer in ons artikel over ontharingsmethoden

Laserontharing
Laserontharing

#4 Laserontharing bespaart tijd

Slaap nog een kwartiertje uit na het laserontharen, want je hebt die extra douchetijd voor het scheren toch niet meer nodig. De tijd die je besteedt aan het scheren van je benen of het laten harsen van je bikinilijn kan bijna zeker beter besteed worden.

Uit onderzoek van het Britse schoonheidsmerk Escentual bleek dat vrouwen in de loop van hun leven 72 dagen hun benen scheren, wat neerkomt op ongeveer 1.728 uur. Bovendien is scheren ook het meest gehate schoonheidsritueel van vrouwen: 35 procent van de ondervraagde vrouwen zegt een grotere hekel te hebben aan het scheren van hun benen dan aan wat dan ook.

Uit het onderzoek van Remington onder 3.000 vrouwen blijkt dat 88 procent van de vrouwen vier maanden van hun hele leven bezig is met het verwijderen van ongewenst lichaamshaar met een hele reeks hulpmiddelen zoals scheerapparaten, epileerapparaten en harsen.

Laserontharing
Laserontharing

#5 Geen ingegroeide haren meer

Zowel scheren als harsen kunnen ingegroeide haartjes veroorzaken. Dat komt omdat het haar wordt geschoren en gewaxt in de tegenovergestelde richting van de groei. Zo kunnen ze onder de huid krullen en nooit doorbreken. Ingroeiende haren veroorzaken ontsteking, jeuk, pijn en soms zelfs verkleuring of littekenvorming in de huid.

Laserontharing voorkomt ingegroeide haartjes simpelweg omdat laserontharing de reden elimineert waarom dit kan gebeuren: de haartjes zelf.

Laserontharing
Laserontharing

#6 Geen onderhoud / weinig onderhoud

Geen hergroei van je haartjes meer! Als je je laat harsen is hergroei van je haartjes noodzakelijk om voldoende haar te hebben waar de wax aan kan hechten. Dit zorgt voor een lastige tijd tussen de afspraken in en kan jeuk en ongemak veroorzaken. Omdat laserontharing zich richt op de haarfollikel, wordt scheren vóór en tussen de afspraken aangemoedigd.

Na een reeks behandelingen (gewoonlijk 4-8) om de 4-6 weken, zijn de meeste mensen dan in de "touch-up" fase en hebben ze hoogstens enkele onderhoudsbehandelingen nodig.

Laserontharing
Laserontharing

#7 Comfort

Die paar dunne haartjes die over blijven na een laser behandeling vallen niet meer zo op. Dus over een onverwachts bezoek aan het zwembad of strand of onverwachts sporten in de zomermaanden, kan je je gerust voelen met je gelaserde oksels, bikinilijn of benen.

Laserontharing
Laserontharing

#8 Laserontharing is een milieuvriendelijk alternatief

De impact van scheerapparaten op onze planeet is onmiskenbaar. Vanwege hun gemak zijn wegwerpscheermesjes een populaire keuze. Helaas zijn ze niet gemakkelijk te recyclen omdat ze meestal gemaakt zijn van verschillende materialen zoals metaal, rubber en plastic. Scheermesjes belanden dus bijna altijd bij het afval. Uit onderzoek blijkt dat in de US alleen meer dan 2 miljard scheermesjes elk jaar worden weggegooid, en hiermee zorgt regelmatig scheren voor enorm veel afval. En dat zijn alleen nog maar de scheermesjes zelf. Ook harsen is niet milieuvriendelijk : Was op basis van aardolie, zoals paraffine, is niet biologisch afbreekbaar en het afbreken hiervan duurt duizenden jaren (als dat al gebeurt).

Je vindt ook meer informatie inzake de kostprijs van ontharingsmethoden en de impact op het milieu in ons artikel.

Bij een laserbehandeling kunnen enkele bezoeken nodig zijn voor een optimaal resultaat. In de meeste gevallen zijn 4 tot 8 behandelingen nodig, om de 4 tot 8 weken. Daarna kan je je scheermesjes voorgoed weggooien.

Share dit artikel: