Vicky Poelmans laserontharing

Wat is het beste moment om te starten met laserontharing?

beste-tijd-laserontharing

De behoefte om ongewenste haargroei te (laten) verwijderen wordt meestal richting de zomer groter aangezien de vakanties er aan komen en de bikini's worden van de zolder gehaald. Toch heeft het voordelen om hier in de winter mee te starten. De haarzakjes moeten namelijk zes weken voor de behandeling intact blijven. Dit betekent dus: niet epileren, harsen of waxen. Een donkere, zongebruinde huid neemt meer energie op waardoor er risico is op pigmentvorming of andere complicaties.


Tijdens de laserontharingsbehandelingen moet je extra voorzichtig zijn als het gaat om zelfbruinen of zonnebaden (of het nu gaat om blootstelling aan de zon of zonnebanken). Het laserlicht wordt geabsorbeerd door de donkere pigmentatie van het haar. Omdat zonnebaden de huid donkerder maakt, maakt dit het voor de laser moeilijker om onderscheid te maken tussen het pigment in de huid en het pigment in het haar.

Het is tegenwoordig goed mogelijk om óók in de zomer te starten met de laserontharingsbehandelingen en ook om de laserbehandelingen in de zomer gewoon voort te zetten. Voorwaarde is dat het kleurcontrast tussen de huid en haar nog groot genoeg is. Hoe lichter de huid en hoe donkerder de haartjes, hoe beter, maar als de huid slechts iets donkerder is dan normaal door de zon, kan er nog steeds behandeld worden.

Als je die verleidelijke zomervakantie echter niet kunt weerstaan, volgen hier enkele eenvoudige regels:

  • Wacht 2 weken na de behandeling voordat je het behandelde gebied aan de zon blootstelt
  • Wacht 4-6 weken na blootstelling aan de zon tot de volgende behandeling
  • Breng een hoge factor (minstens 30) veelvuldig aan om te voorkomen dat het gelaserde gebied verbrandt

Share dit artikel: